Утрински Весник
Македонија

ГРОМ, Интегра и ПЦЕР ја промовираа коалицијата „Храбро за Македонија“

Images 6.jpg
Ss2

Политичките партии ГРОМ- Граѓанската опција за Македонија, Интегра, Македонска конзервативна партија и ПЦЕР – Партијата за целосна еманципација на Ромите потпишаа коалициски договор за заеднички настап на претстојните парламентарни избори, а првиот човек на ГРОМ и претседателски кандидат Стевчо Јакимовски ги соопшти и носителите на коалицијата која ќе се вика „Храбро за Македонија“ . Носител на коалицијата во изборнат единица 1 ќе биде д-р Добрила Андоновска, специјалист за пластична хирургија, во 2 изборна единица ќе се трка професор д-р Љупчо Ристевски, во изборна единица 3 ќе биде д-р Јордан Николов, доктор по ветеринарна медицина, во четворката носител е Ружица Николова, менаџер, во изборна петка носител е Самка Ибраимовски, диполомиран економист, а во изборна единица број 6 ќе биде Зоран Софревски, електротехничар од Гостивар.

Ss1

Можете да прочитате

Тошковски во работна посета на ОВР Струга

Зајкова:Нашиот план предвидува подобар, европски живот за сите со европски вредности! 

Левен: Гласајте за СДСМ и Пендаровски, само тие имаат јасен план за Македонија