Утрински Весник
Македонија

(Фото) Скопје – град на сообраќајна некултура

Блокирани сообраќајни ленти и крстосници, паркирани автомобили на тротоари и зелени површини, неправилни престројувања и неприлагодена брзина на возење, ова е секојдневието во главниот град пишува 24инфо.

Зголемената миграција, големиот број на домашни и странски туристи, придонесува за зголемен сообраќаен метеж, но тој е уште поголем и поради сообраќајната некултура на возачите, но и на велосипедистите и пешаците.

Иако полицијата постојано санкционира несовесни учесници во сообраќајот, сепак и тоа слабо влијае врз културата на скопјани и посетителите од другите градови.

Извор: 24инфо.мк

Можете да прочитате

(Видео) Во колона со полициска придружба Бугарите од граница тргнаа кон Скопје

Преминот Деве Баир повторно прооден, МВР го поправи дефектот на системот

ЗНМ: Односот на владините службеници е цензура