Утрински Весник
Скопје

Едукативен мото-настан во Кисела Вода

Site Vozime No Nekoi Znaat.jpg
300x250 (7)

Утре, со почеток во 11 часот, пред салата Расадник, ќе се одржи едукативен мото-настан од отворен карактер „Сите возиме, но некои знаат“. На присутните од страна на лиценцирани инструктори ќе им бидат презентирани важноста за техничка исправност на моторното превозно средство (мопед, скутер, мотор), правилната употреба на безбедносна опрема за возење, како и справување во реални ситуации на улица. „Преку дружење со претставници и членови од мото-клубови, автошколи и здруженија ќе се изврши едукација за безбедно возење во и надвор од урбани средини, за брзината како фактор за општа безбедност и за намалувањето на загаденоста на воздухот преку користење електрични превозни средства“, велат од Општина Кисела Вода.

Ss1

Можете да прочитате

Симоноски: ДУП за СЗ 16 во Ѓорче Петров е донесен на криминален начин

Хуманитарен настан за лекување на Кара Селовска

Посебен сообраќаен режим викендов во Скопје поради предизборни митинзи