Утрински Весник
Македонија

Д-р Реџеп Мемеди е нов директор на Детска клиника, а со Дигестивна ќе раководи д-р Огнен Костовски

Detska Klinika 353317.jpg

Министерството за здравство информираше дека во изминатиот период биле поставени нови директори во неколку здравствени установи.

На Универзитетска клиника за дигестивна хирургија за директор е именуван проф. д-р Огнен Костовски.

Д-р Оливер Зафировски ќе раководи со Универзитетска клиника за пулмологија и алергологија, а на Универзитетска клиника за детски болести за директор е именуван д-р Реџеп Мемеди .

Во Градска општа болница „8 Септември“ за директор е именуван проф. д-р Синиша Стојаноски, соопшти Министерство за здравство.

Можете да прочитате

Штип вечерва е обвиен во чад поради шумски пожар, да се избегнува присуство на отворено

Муцунски: Ќе го истражиме работењето на дипломатите во изминатиот период и ќе воспоставиме мрежа на стручни дипломати кои се грижат за интересите на државата

Полициските хеликоптери  исфрлија над 120 тони вода врз пожари