Утрински Весник
Македонија

Зајкова: Доколку се работи за интерес на државата ќе поддржиме и политики на ВМРО-ДПМНЕ

Zajkova 681x464 1.jpg

Претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, изјави дека ЛДП во парламентот ќе дејствува независно. Таа истакна дека Коалицијата го задржува односот на опозициска партија во Собраннието и дека очекува сите партии да останат конзистентни во своите ставови.

– Ние во изминатиот парламентарен состав бевме двајца пратеници, претходно, нашите претходници исто така беа двајца, тоа значи дека ЛДП дејствува независно од сите останати политики, но, согласно своите програмски правци и политики во Собранието.

Знаете дека и во претходниот парламентарен состав, ЛДП не ги подржа измените на КЗ, Законот за игри на среќа, туку имаш повеќе свои законски иницијативи кои што се однесуваа на измените на КЗ во делот на застареност на кривичните дела, законски иницијативи кои што се однесуваа на благосостојба на животните, барањето за една изборна единица повторно останува – образложи таа.

Во врска со односите на ЛДП со СДСМ, таа рече дека се коректни, исто како и со сите актери на политичката сцена. Зајкова сподели дека доколку се работи за интерес на државата, тие би поддржале и политики на ВМРО-ДПМНЕ.

Можете да прочитате

Дизелот повторно поскапува – 24info.mk

Лога: Со распуштањето на Судски совет и Советот на јавни обвинители се загрозува судската независност

Пријавени 47 нови случаи на голема кашлица, вкупно има 746 заболени во државава