Утрински Весник
Македонија

Владата именуваше нов директор на Агенцијата за филм

Како што дознава 24инфо.мк денеска на седница на Владата разрешен е досегашниот директор на Агенцијата за филм, Бојан Лазаревски поради истек на мандатот.

За нов директор Владата го именува Владимир Ангелов.

Претходно, Владата објави Јавен оглас бр.06/2024 за именување на директор на Агенцијата за филм, во дневните весници „Слободен печат“ „Вечер“и „Коха“, во изданијата кои излегуваа на 18.1.2024 година (четврток) рок 15 дена, до 1.2.2024година.

На огласот пристигнати биле три апликации и тоа од: Бојан Лазаревски, Гена Теодосиевска, Владимир Ангелов.

Можете да прочитате

СДСМ: Поголеми плати во новиот мандат, 1.000 евра просечна и 600 евра минимална плата

РАНА НАЈАВА: Во Склоп на длабокиот циклон од северозападна Европа, влажен бран ќе ја зафати и Македонија!

Битиќи до Славески: Оваа Влада го зголеми стандардот на нашите сограѓани за точно 10 процентни поени