Утрински Весник
Македонија

(Видео) Ковачки до Ковачевски: Ајде дезертеру кажи дали да избегнеш војска го злоупотреби чичко ти Александар Ковачевски

(Видео) Ковачки до Ковачевски: Ајде дезертеру кажи дали да избегнеш војска го злоупотреби чичко ти Александар Ковачевски

Ајде дезертеру Ковачевски, охрабри се и кажи, дали си трајно неспособен или си лажел пред АРМ за да избегнеш служење на војска, му порача пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Ковачки на премиерот Димитар Ковачевски.

dobivaj vesti na viber

„ Што е толку тешко? Нема трето. Или си трајно неспособен или си лажел. И едното и другото се подеднакво лоши, бидејќи таков човек не смее да ја води државата“ рече Ковачки.

„ Тогаш кога дезертерот Ковачевски ќе одлучи да одговори, нека одговори и дали за впишување на неговата состојба како трајно неспособен помогнал и негов близок роднина Александар Ковачевски кој во тоа време бил началник во Министерството за одбрана и одговорен за Куманово?

Дали дезертерот Ковачевски ја злоупотребил моќта на својот близок роднина и избегал од служење војска и од регрутација во 2001 година?

Дали додека стотици мажи од Куманово одеа на регрутација и се одважија да ја бранат Македонија, дезертерот Ковачевски се сокрил зад функцијата на својот близок роднина и се пишал како трајно неспособен?“ праша тој.

Единствен начин, според Ковачки, да се дознае, доколку Ковачевски одбива да признае, е судот веднаш да почне постапка за одземање на деловната способност.

Народот мора да знае каков човек ја води Македонија, дали трајно неспособен или лажоман, но и во првиот и во вториот случај потребна е оставка, заклучи Ковачки.

Можете да прочитате

Нема договор помеѓу историчарите од Македонија и Бугарија за Охридската Архиепископија

Македонското МНР ја осуди изјавата на Костадинов, кој рече дека Македонија е втора бугарска држава

Мигранти од Мароко проселе во училиштен двор во Струмица