Утрински Весник
Македонија

Валбон Лимани е избран за в.д. градоначалник на општина Гостивар

Limani2.jpg


Советот на општина Гостивар денеска одржа вонредна седница на која со 22 гласа за и 8 против за вршител на должноста градоначалник на Гостивар, беше избран Валбон Лимани.

Во своето излагање новоизбраниот градоначалник Валбон Лимани им се заблагодари на советниците за досегашната доверба и соработка.
„Не можам да не ви се заблагодарам за довербата што штотуку ми ја дадовте. Сите сме обединети за заеднички идеал.

Ве сметам за тим и не ве разликувам по партиска, верска или етничка припадност. Сите исто ве гледам, гостиварци! Овој Гостивар треба да блесне за сите генерации што доаѓаат и за сите оние кои го сакаа, а веќе не се меѓу нас”, рече Лимани, додавајќи дека Гостивар е негова лична мисија а со тоа и благосостојбата на сите негови жители.

Исто така, на истата седница за прв човек на Советот на општина Гостивар е избран советникот Намик Дурмиши.

Можете да прочитате

Целиот Балкан гори поради екстремно високите температури на воздухот – Погледнете ги температурите во моментов

Таравари: Нема докази дека е бебето е намерно повредено, но има дисциплински мерки

Петровска до ВМРО-ДПМНЕ: Не глумете опозиција, власт сте