Утрински Весник
Скопје

Се реконструира водоводната мрежа во Злокуќани

Image00001 Scaled.jpeg

Град Скопје денес започнува со реализација на уште еден проект за реконструкција на водоводната мрежа кој е од големо значење за граѓаните. Со градежните работи на реконструкцијата на водоводната мрежа на улицата Скупи 7 во општината Карпош, целосно се менуваат старите цолови цевки, кои се со незадоволителен профил и се поставува нова водоводна мрежа со профили кои соодветствуваат на потребите на локалните жители.

По инсталирањето на новата водоводна мрежа, истата се поврзува со постоечката главна мрежа на магистралната улица Скупи.

На новата мрежа ќе се поврзат и постоечките корисници, со што несоодветната мрежа ќе биде напуштена.

Можете да прочитате

Пензионер паднал во автобус на ЈСП и тешко се повредил

Град Скопје: По 20 пат на следната седница на Советот е ставена на гласање предлог одлуката за набавка на еко-автобуси

Да го разубавиме светот на кучињата, да ја обоиме Лајка