Утрински Весник
Скопје

Расчистена е дивата депонија кај градските гробишта „Бутел“

Viber Image 2024 05 27 09 12 13 631.jpg

Екипи на ЈП Комунална хигиена-Скопје денеска ја расчистија големата дива депонија лоцирана на паркингот на градските гробишта „Бутел“, во непосредна близина на последната постројка на автобусот „59“.

Во рамките на активностите се подигнати и транспортирани приближно 80 кубни метри претежно кабаст и мешан комунален отпад. Воедно, спроведено е рачно и машинско метење, како и машинско миење на паркинг-просторот со употреба на автоцистерна.

Градот Скопје и ЈП Комунална хигиена-Скопје апелираат да престане незаконското и несовесно одлагање отпад на јавни површини, со коешто директно се загадува животната средина и се загрозува јавното здравје.

Можете да прочитате

Наградени најдобрите матуранти на Град Скопје

Посебен режим на сообраќај на 16.06.2024 (недела) во општина Илинден

Над 50 волонтери со цртежи ќе го разубавуваат стационарот за бездомни кучиња „Лајка“