Утрински Весник
Скопје

Поради дефект на водоводната мрежа утре од 8 часот без вода жителите од неколку улици во оваа скопска општина

Voda.webp.webp

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЈП Водовод и канализација – Скопје, известува дека без вода утре ќе бидат корисници од неколку улици во Општина Гази Баба.

Поради отстранување појавен уличен дефект на водоводна мрежа со пречник од ф-150мм, на ул. 16-та Македонска Бригада бб (Парк Шума Гази Баба), од 8:00 часот до завршување со интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците: 16-та Македонска Бригада, Јани Лукровски, Ташко Караџа, Трифун Хаџијанев и дел од потрошувачите од улица Бапчор.

Можете да прочитате

Герасимовски: Стравувањето со вандализмот бара законски измени кои ќе ги предложиме до ЗЕЛС

Пакомак нуди на свој трошок да ги празни сите контејнери за селективен отпад од пакување на територијата на Град Скопје

Без вода утре делови од едба скопска општина