
Пирето од компири е совршен додаток на ручек. Еден едноставен чекор во готвењето ќе го направи вкусот уште подобар.Клучот е да користите пилешка супа за време на процесот на готвење. За да ја подготвите, ќе ви треба:
Четири или пет компири
75 грама путер
500 милилитри млеко
Две коцки за супа во 500 милилитри вода
ПодготовкаИзлупете ги компирите и исечете ги на кругови со дебелина од еден сантиметар. Важно е да ги исечете на овој начин за да се испржат рамномерно.Сварете ја пилешката супа и оставете ја да се олади пред да ги додадете компирите. Нема потреба да додавате сол бидејќи пилешката супа е доволно солена.Додадете ги компирите и гответе на тивок оган. По околу 20 минути, тргнете го од шпоретот. Покријте ја тавата со кујнска крпа и почекајте три до пет минути да се олади. Пријатно јадење!