Утрински Весник
Македонија

Панел дискусија во Скопје посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

20240402173510 Big 730x400 97.webp.webp
300x250 (7)

Панел-дискусија „Верификацијата на изворите и информациите во борбата против дезинформациите и медиумските манипулации“ ќе се одржи денеска во Скопје во рамки на проектот „Проверка на факти пред објавување во борбата против дезинформациите“, поддржан од Амбасадата на САД.

На панел-дискусијата, како што соопштуваат од Центарот за развој на медиуми, ќе биде претставен „Прирачникот за верификација на дезинформации и медиумски манипулации“, издание на Европскиот новинарски центар (European Journalism Centre). Преводот на прирачникот, на македонски и на албански јазик, беше подготвен во рамки на овој проект.

300x250 (7)

Говорниците на панел-дискусијата, искусни новинари и практичари во областа на проверката на факти и раскринкување на дезинформациите, ќе говорат за различни аспекти на верификацијата на информациите и проверката на фактите, како и за улогата на мејнстрим медиумите во борбата против дезинформациите.

Ss1

Можете да прочитате

Ахмети му порача на Мицкоски да внимава што зборува !

Ковачки и ВМРО-ДПМНЕ ја промашија изборната единица, дали знаат кој кандидат е носител на ИЕ 2?

Пендаровски доминира на мастер дебатата на МТВ