Утрински Весник
Македонија

Пандов и Клековски нови директори од ВМРО-ДПМНЕ?

4ef066b2 299b 495e 8a8a C04602f29b07.jpeg

Неколку денови по формирањето на Владата, продолжуваат смените на директори на органите од државната управа.

Како што дознава 24инфо.мк, членот на Извршниот комититет на ВМРО-ДПМНЕ, Сашо Клековски ќе биде новиот директор на Фондот за здравствено осигурување.

Александар Пандов, истакнат член на ВМРО-ДПМНЕ и претседател на патриотскиот инститтут, ќе раководи со Управата за извршување на санкциите.

Гоце Димовски, претседател на општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Гостивар, ќе директорува со Дирекцијата за технолошко индустриските развојни зони, каде директор до денеска беше Јован Деспотовски од СДСМ.

Промени на директорските места ќе има и во следниот период.

Можете да прочитате

Андоновски-Гир: ЕУ ќе ја помага дигиталната трансформација на земјата

ИЈЗ со препораки како да се разладиме на екстремна топлина

Општина Кисела Вода: Со цистерни се перат улиците