Утрински Весник
Скопје

Падна дрво во населбата „Автокоманда“ во Скопје

Padnato Drvo 1.jpg

Преку Единствен повикувачки број за итни случаи 112 во ЦУК е добиена пријава за паднато дрво на булеварот „Александар Македонски“ близу паркингот на влезот на фабриката „Железара и Железарија Јоле“ во населбата „Автокоманда“.

Од ЦУК, веднаш по добиената информација од страна на Сектор за операции и координација, покрај МВР, беа известени ЈП „Паркови и зеленило“ на Град Скопје, коишто испратија екипи и истите интервенираа во расчистување на паданатото дрво.

Можете да прочитате

Во сабота и недела во Скопје прскање против комарци

Општина Карпош води постапка против диво поставениот луна парк кај базенот ,,Борис Трајковски”

Град Скопје поставува фекална канализација на улица 100 во Волково