Утрински Весник
Македонија

Од Армијата со демант: Не го предизвикавме пожарот во Пепелиште

J7awr .jpg

„Би сакале да ги демантираме изнесените информации, односно непроверените информации во врска со започнувањето на пожарот во околината на с. Пепелиште“, се огласија од Министерството за одбрана и Генералштабот на Армијата.

„Припадниците на Армијата односно питомци кои се наоѓаат во Центарот за обука ,,Пепелиште” се први кои се вклучија во борбата со пожарот. Во текот на вчерашниот ден вежбовните активности на питомците се изведуваа на АП „Криволак“ и истите завршија во 10:00 часот. Се работи за две различни локации односно на реонот каде започнал пожарот немало никакви активности од страна на припадници на Армијата“, се потенцира во демантот.

Во соопштението се додава дека питомците заедно со останатите армиски припадници до доцните вечерни часови помагале во гаснење на пожарот и истите продолжиле и денеска да го гаснат пожарот на терен и од воздух.

Можете да прочитате

Штип вечерва е обвиен во чад поради шумски пожар, да се избегнува присуство на отворено

Муцунски: Ќе го истражиме работењето на дипломатите во изминатиот период и ќе воспоставиме мрежа на стручни дипломати кои се грижат за интересите на државата

Полициските хеликоптери  исфрлија над 120 тони вода врз пожари