Утрински Весник
Магазин

Не купувај-вдоми, не одминувај-нахрани, не врти глава-помогни!

Viber Image 2024 04 04 09 30 27 030.jpg
Ss2

Денес, 4 април, е светски ден на бездомните животни и служи како потресен потсетник за 600.000.000 – те милиони бездомни животни ширум светот кои се соочуваат со секојдневна борба за опстанок. Од раздвижените градски улици до оддалечените рурални области, овие животни на улица често се соочуваат со глад, разболување, изложени се на екстремни горештини, студови и жега. Уште почесто, тие се бркани од непријателски расположени и насилни луѓе. Сепак, среде нивните предизвици, тие покажуваат издржливост и непоколеблива надеж за подобра иднина.

Овој ден не поттикнува да размислиме за нашите одговорности кон овие ранливи суштества. Тоа нѐ поттикнува да го признаеме огромното страдање што го трпат и да преземеме значајни акции да нема бездомни животни.

300x250 (7)

Помогнете ни да ја рашириме пораката. Зборувајте, твитајте, поврзете, препорачајте, објавувајте, блогирајте, лајкнете и споделете ја нашата кауза со сите ваши пријатели.

Ширењето на свеста е само почеток! Од клучно значење е активно да се вклучиме во напорите за ублажување на нивната мака.

Нека вашиот избор биде вдомување наместо купување, стерилизација наместо размножување, одговорно сопствеништво наместо напуштање!

Покажете му на светот дека се грижите!

На овој Светски ден на бездомните животни, да се обединиме во солидарност со овие безгласни суштества. Ајде да ги засилиме нивните приказни, да ја подигнеме свеста за нивните борби и да работиме неуморно за да создадеме иднина во која ниедно животно не е оставено да се грижи за себе. Заедно, можеме да направиме длабоко и трајно влијание во животот на бездомните животни насекаде.

Ss1

Можете да прочитате

Вишната го намалува крвниот притисок

Дејвид Бекам ја изнесе на грб сопругата Викторија од роденденската забава

Една од најпопуларните атракции во Барселона „избришана“ од Гугл и Епл Мапс