Утрински Весник
Македонија

Мицкоски: Денес работничките права се прекршени и погазени, државата не води грижа за тие кои се р`бетот на економијата

Mickoski 1.webp.webp

Денес работничките права се прекршени и погазени. Државата многу малку води грижа за тие кои создаваат и се р’бетот на нашата економија. За мобингот врз работниците многу ретко се зборува, но најголемиот проблем се платите кои ги изеде инфлацијата. Тие не се доволни ниту за половина од потребната потрошувачка кошница. Проблемите се многубројни, но решенијата мора да ги носиме заедно и одлучно. Првиот чекор се промените кои мора да се случат, и тие промени се во ваши раце. Заедно да ја направиме Македонија повторно силна, голема и твоја. Честит 1 мај, меѓународен ден на трудот!

Можете да прочитате

Цело Скопје блокирано: Почна Процесот за соработка во Југоисточна Европа

Почна Министерскиот состанок на ПСЈИЕ

Филипче: Во обидите да одржиме стабилна влада и ги решиме стратешките проблеми, отстапивме премногу моќ на ДУИ