Утрински Весник
Македонија

ЦУК: Трите лица изгубени со мотори на Плачковица се во добра здравствена состојба, заврши потрагата

ЦУК: Трите лица изгубени со мотори на Плачковица се во добра здравствена состојба, заврши потрагата

Регионалниот ЦУК Штип, известува дека преку единствениот повикувачки број за итни случаи, е добиена информација за изгубените лица на планината Плачковица.

dobivaj vesti na viber

Се работело за три лица со мотори, кои заедно со поголема група се упатиле од хотел „Бел камен“ (Радовиш) кон с. Зрновци.

Последниот контакт со нив бил околу 19:00 часот, при што кажале дека се заглавени во некоја кал на неодредена локација.

Во потрага биле вклучени: 15-16 лица со мотори кои биле во нивната група, едно полициско возило од Полициската станица ПС Штип на правецот Туртел – одмаралиште УГД, едно полициско возило од с. Зрновци кон Плачковица, околу 20-25 луѓе од поблиската фамилија на исчезнатите лица.

Истовремено, било контактирано со доброволната планинска спасувачка служба „Осогово“ од Кочани, кои се организирале да тргнат во пребарување. Биле известени и дежурните од ДЗС Скопје за превземање мерки во нивна надлежност.

Утрово, РЦУК Штип, извести дека од Планинарска служба Осогово со 4 лица и 1 теренско возило во 05:00 часот излегле на терен и пребарувале на ралција Видовиште, Латал – Бел Камен.

Според последните информации добиено од РЦУК Штип, едното од изгубените лица во 06:58 часот воспоставило контакт со член на фамилија и известил дека трите лица со моторите се заглавени во кал, па ноќта ја поминале на планината Плачковица и дека се во добра здравствена состојба.

Можете да прочитате

Во Куманово било запалено македонско знаме и поставено албанско – полицијата изврши увид

Заменик министерка за здравство не знае од што починало новороденчето во Битола, испратика наредба за инспекциски надзор

27-годишен маж го запалил домот на родителите – доби забрана за доближување