Утрински Весник
Македонија

Безбеден за сообраќај мостот на патот Делчево – Македонска Каменица

Мостот во близина на таканаречениот Потпорен ѕид, кој е дел од патот Делчево – Македонска Каменица и магистралата А3, е безбеден за сообраќај, информираа од подружницата на „Македонија пат“.

На овој мостот, како што додадоа, регистрирано е оштетување на дилатацијата заради што ќе бидат преземени соодветни мерки за решавање на проблемот.

-На овој мост имаме проблем со дилатацијата, која е оштетена. Откако ќе биде избран изведувач ќе биде изработена нова, а дотогаш уште еднаш напоменуваме дека мостот е безбеден за сообраќај, истакнаа од „Македонија пат“.

Оттаму додадоа дека поради оштетување на друг мост кај месноста Црквенска река во село Очипала, кој е дел од истата магистрала сообраќајот на патот Делчево – Македонска Каменица таму и понатаму се одвива по една лента.

Целосна санација на овој мост, како што додадоа, ќе биде извршена по целосно направената детална анализа од страна на стручни лица.

Можете да прочитате

Државниот обвинител Коцевски на средба со евроамбасадорот Гир

Бојмацалиев на средба со СВР Тетово: Ја гарантираме безбедноста за секој граѓанин да може да го оствари правото на глас

Внимание: Дали е вистина дека во престапна година не се прават венчавки и свадба