Утрински Весник
Магазин

Ако се појавува мраз во замрзнувачот, направете го ова и ќе бидете задоволни

366205 Zamrzivac Shutterstock 1342122785 Ff.jpg

Наслагите на мраз се јавуваат од вишокот на течност и влага во фрижидерите и замрзнувачите. Најпрво треба да се погрижиме намирниците и храната во кесичките да бидат добро затворени и спакувани и соодветно складирани во замрзнувачот. Покрај фактот дека новите уреди на пазарот денес се со технологија „без мраз“, многумина сè уште го имаат овој проблем.

За да спречите формирање на мраз на ѕидовите на фрижидерот, прво исчистете го, односно одмрзнете го и фрижидерот и замрзнувачот. Откако целосно ќе го исчистите уредот, исушете ги сите ѕидови и полека премачкајте ги со масло. Маслото треба да го отежне создавањето и формирањето на нов мраз. Мразот најчесто е предизвикан од вишокот на влага во фрижидерот и замрзнувачот, па затоа секогаш треба да внимавате на сите кеси со храна што ги чувате внатре. Погрижете се сите кутии и кеси со храна да бидат добро затворени за да излегува што помалку вода од нив.

Можете да прочитате

Ајкули на брегот на Бразил позитивни на кокаин

Подгответе се – Доаѓа ретрограден Меркур во периодот од 5 до 28 август

Македонија ја доби новата музичка ѕвезда: Талентираниот тинејџер Наум Бумбарески е победник во “Пат до Ѕвездите”