Утрински Весник
Македонија

Ахмети од Кичево: На 8 мај да ја зголемиме победата со заокружување на бројот 4

20240427182638 Big 730x400 56.webp.webp

Претседателот на ДУИ, Али Ахмети, во рамки на активностите за кампањата за парламентарните избори, ги продолжи средбите со граѓаните во општина Кичево. Пред присутните истакна дека куќата не се одржува со кредит и дека тие што мислат дека можат да држат куќа со кредит, резултатот го видоа на 24 април.

Вие сте прва гарда за брза интервенција, вие сте прва гарда за брза акција, не е мала задача 8 спрема 2. За понатаму знаете дали правите 9 спрема 1, тоа е во ваши раце. Некој мисли да одржува куќа со кредити, ние сме тие што работиме и си обезбедуваме леб, тие што размислуваат со кредити, не можат да чуваат куќа и резултатот се виде на 24 април. Ја имавме платформата и фронтот, имавме за кого да работиме, Албанците се обединија во Фронт по 22 години по ред. Фатмир ми е сведок како доаѓа албански партии во Шипковица и континуирано работевме да настапуваме заедно, подобро доцна отколку никогаш. Фронтот обедини генерации и луѓе кои имаа разлики и овој фронт е долгорочен и не е за една употреба. Да дејствуваме до полноправно членство на земјата во ЕУ, како единствена алтернатива бидејќи немаме друг пат, додека не и кажеме ДА на Европа, нашата определба да бидеме членка на ЕУ за неколку години, како единствено решение за да луѓето не бараат пидобар стандард надвор од земјата, изјави првиот човек на ДУИ Али Ахмети во Кичево.

Кандидатот за пратеник Муса Џафери, пред присутните изјави дека на овие избори победник ќе биде Европскиот фронт, а во петтата изборна единица ќе има над 30.000 гласови.

Никогаш не сме се сомневале дека Кичево и околината ќе и дадат поддршка на ДУИ бидејќи ДУИ тоа со работа го докажа и не дозволи да се презира и прекрши албанскиот глас. Не се сомневаме дека ќе бидеме победници и дека другата страна не може да не победи. Легитимитетот го дава народот, гласачот, вие давате легитимитет кој ќе управува со државата и тоа не е во рацете на лидерите на другите политички партии кои се обидуваат да водат психолошка војна и тоа не треба да не засега. Да бидеме единствени и ние во зона 5 ќе имаме 30.000 гласови и Европскиот фронт ќе биде втора партија во конкуренција на ниво на зона, рече Џафери.

Градоначалникот на општина Кичево како и шеф на изборниот штаб, Фатмир Дехари, оцени дека Европскиот фронт е многу доброприфатена опција не само во Кичево туку и во целата држава.

Нашата кампања ја темелиме на три столба, нашиот глас и гласот на Европскиот фронт, кој е добредојден во нашиот град, е прифатливс идеја низ целата земја и ние сме ви благодарни што заедно продолжуваме да ги обновуваме бројките не само во нашиот град, но и на национално ниво. Во гласот што не успевма да го добиеме и во гласот на граѓаните кои гласаа за опозицијата и од икс причини душата им е кај ДУИ. И со ова ве покануваме, како и секогаш, активисти дали сте уморени вие активисти? Претседателе, ние ја продолжуваме работата напред, нагласи Дехари.

Можете да прочитате

Направена е првата ендоскопска операција на тумор на мочен меур

Маж пронајден починат во својот дом

Дворови на пет училишта ќе бидат бесплатен паркинг