Утрински Весник
Моја Кујна

Чиа пудинг со јагоди

Cia Puding

Започнете го денот со слатко задоволство.
Измешајте 2 лажици чиа семе со 3-4 лажици кисело млеко. Може да го конзумирате и веднаш, но подобро е да се остави во фрижидер минимум 1-2 часа да отстои. Може да го направите и навечер, па сабајле да го конзумирате. Пудингот потоа го делиме на два дела и во едниот додаваме џем по избор. Најпрво во чашата ставете неколку лажици мелена плазма или бисквити и сосем малку џем од јагоди. Насечете јаготки на кругови и прилепете ги на чашата. Додадете го и чиа пудингот и декорирајте по желба. Имајте убав ден.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Trajanoska (@martinascooking) on

Можете да прочитате

Нутриционистите откриваат зошто луѓето имаат потреба од благо

utrinskilogin

Чоколадни бомбици (4 состојки)

Тортиљи со кашкавал