Утрински Весник
Моја Кујна

Топено сирење

Topeno Sirenje

Ако сте љубител на сирење ова јадење верувам ќе ве воодушеви. Послужено со фурнаринки и чаша вино со овошје е целосно уживање.
Во огноотпорен сад ставете најпрво ред од крем сирењето, парчиња кулен,сланина или чајна, повторно ред од сирењето и одозгора ставете рендан кашкавал. Печете го во загреана рерна на 250 С околу 15-20 минути. Меѓу сирењето може да ставите и ред бешамел сос.
Фурнаринките овој пат ги направив од тестото за пица(1шолја јогурт, 1 пециво, 2 шолји брашно и 2 лажици масло).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by martinascooking (@martinascooking) on

Можете да прочитате

Нутриционистите откриваат зошто луѓето имаат потреба од благо

utrinskilogin

Чоколадни бомбици (4 состојки)

Тортиљи со кашкавал