Бизнис

Прв пат потпишана Декларација за соработка во земјоделството со Република Чешка

Скопје, 12 мај 2019 (/) – Соработка во делот на трговската размена со земјоделско-прехранбените производи, консолидацијата на земјоделско земјиште, осигурувањето, финансиската...

Повеќе

Во грчкиот Парламент доставени нацрт законите за отворање на новите гранични премини меѓу Северна Македонија и Грција

Атина, 11 мај 2019 (/) – Министерството за надворешни работи на Грција ги достави до грчкиот Парламент двата нацрт закона...

Повеќе

Трговските преговори меѓу САД и Кина продолжуваат и покрај зголемувањето на царините

Вашингтон, 10 мај 2019 (/) – Кинескиот вицепремиер Лиу Хи денеска во Вашингтон ги продолжи трговските разговори со американскиот трговски претставник...

Повеќе
Стррана 595 од 596 1 594 595 596
error: