Утрински Весник

КАТЕГОРИЈА : Бизнис

Бизнис

ЕСМ ги повика потрошувачите да проверат дали објектите се подготвени за грејна сезона, а не кажува дали ќе ги намести цевките под Беласица

ЕСМ ги повикува потрошувачите да ги завршат интервенциите на внатрешната грејна инсталација, да овозможат пристап...
Бизнис

(Видео) Ковачевски: Новата фотоволтаична централа „ФЕЦ Новаци“, најголема на Балканот, е чекор напред кон енергетската независност

Премиерот Димитар Ковачевски, денеска, се обрати на свеченото отворање на приватна фотоволтаична електроцентрала во земјава...
Бизнис

(Видео) Пендаровски: Потребен е модел за амортизирање на пазарните шокови и спречување на одливот на квалификувана работна сила

Како мала, отворена и увозно зависна економија, земјата диспропорционално ги чувствува ефектите од глобалните потреси...
Бизнис

Деветта меѓународна истражувачка конференција на НБ: Оптимална комбинација на политиките за ниска инфлација и забрзан раст за Западен Балкан

Враќањето на инфлацијата на историски ниските стапки останува приоритет за централните банки. Со правилна комбинација...