Утрински Весник
Македонија

Јубилеј 50 години од првата самостојна изложба на Упевче

Јубилеј 50 години од првата самостојна изложба на Упевче

Охрид, 5 јули 2019 (Утрински Весник) – По повод 50 години од првата самостојна изложба на Славко Упевче, вечер во куќата на Робевци ќе биде отворена изложба со дела од академскиот сликар.

Ќе бидат изложени повеќе од 50 оригинални дела, од разни фази на уметничкото творештво на Упевче, а ќе биде презентирана и неговата монографија.

Изложбата ќе биде отворена до 18 јули. сс/дма/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Шаќири: Наставниците се најважната алка во едукацијата на децата

Двајца мажи измамиле и одзеле пари од жител од гостиварско

Маж од Богданци со закана бил принуден да потпише фактури со големи суми