Утрински Весник
Македонија

ЈП „Стрежево“ – Битола: Изјавите на компанијата „Мегагруп“ се несоодветни за овие моменти

ЈП „Стрежево“ – Битола: Изјавите на компанијата „Мегагруп“ се несоодветни за овие моменти

Скопје, 13 јуни 2019 (/) – ЈП „Стрежево“ – Битола денеска изрази жалење поради згаснувањето на животот на девојчето и ги демантираат, како што велат, интригантските и манипулативните изјави на закупецот на деловниот простор, Компанијата Мегагруп.

– Во моментите на оваа голема тага чувствуваме потреба да го демантираме соопштението на закупецот на деловниот простор, во чиј комплекс е и компензациониот базен, каде се случи немилиот настан, истовремено фрапирани од интриганските и манипулативните изјави на Компанијата Мегагруп кои се сосема несоодветни за овие моменти. Во интерес на вистината, поткрепена со неспорни аргументи, Компанијата Мегагруп не е концесионер на објектите, туку закупец во времетраење од 15 години, согласно спроведената постапка и Договорот за закуп на деловен простор бр.03-07/1 од 12.04.2017год, наш бр.03-64/8 од 12.04.2017год. Базенот, кој е дел од цел комплекс со кој располага закупецот е неделив дел и согласно Одлуката на Управниот одбор е даден на користење под услови и на начин предвиден со закон, се наведува во соопштението на ЈП „Стрежево“ – Битола.

Оттаму велат дека начинот на кој стопанисува закупецот, Компанијата Мегагруп, и деловните потези и деловните резултати кои оваа компанија ќе ги остварува во наредниот период се, како што се наведува, сосема небитни за нивното претпријатие како закуподавец, се додека компанијата ја плаќа предвидената закупнина.

– Во изминатиот период закупецот го користеше базенот како капалиште, факт кој е општопознат и за кој постојат безброј видео записи и видео реклами, а исто така постојат и бројни писмени барања во текот на изминатите две капачки сезони од нивна страна, за одобрување безброј барања за преземања на низа активности во и околу базенот. Одговорно тврдиме дека оваа година до денешен ден не е пристигнато известување дека Компанијата Мегагруп оваа капачка сезона нема да го користи базенот и нема да организира разни содржини во него, се наведува во соопштението.

Од ЈП „Стрежево“ – Битола упатуваат повик до сите страни, да не се фокусираат на оградување од одговорноста за овој немил настан, туку да се преземат сите активности за тоа никогаш повеќе да не се повтори.фф/мд/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Маричиќ: Судската реформа клучна за пристапување во ЕУ, имаме уште за работа

Ковачевски разговараше со потсекретарот за тероризам и финансиско разузнавање во Министерството за финансии на САД

Мицкоски: За само 3 дена од 5-ти до 7-ми декември ЕСМ ќе увезе струја за околу 4.200.000 евра