Утрински Весник
Македонија

Ѓорчев се сретна со сенаторот Роџер Викер, шеф на делегацијата на Сенатот на САД во ОБСЕ

Ѓорчев се сретна со сенаторот Роџер Викер, шеф на делегацијата на Сенатот на САД во ОБСЕ

Скопје, 4 јули 2019 

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев се сретна со сенаторот Роџер Викер, шеф на делегацијата на Сенатот на САД во парламентарното собрание на ОБСЕ.

Пратеникот Ѓорчев како шеф на македонската делегација го информираше сенаторот Викер за актуелните состојби во Македонија.

Двајцата соговорници се согласија за важноста и значењето на НАТО за мирот и безбедноста на Европа.

Ѓорчев истакна дека сенаторот Роџер Викер е пријател на нашата земја, нагласувајќи дека Македонија и САД се пријателски земји кои градат силно сојузништво.

Пратеникот Влатко Ѓорчев е шеф на делегацијата на Собранието на Република Македонија при парламентарното собрание на ОБСЕ.

Ѓорчев учествува на годишната сесија на ПС на ОБСЕ која што се одржува во Луксембург на која ќе има свое обраќање и повеќе билатерални средби.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

_________________________________________________________________________________________

Утрински Весник овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Петровска ги посети војниците кои се дел од силите на НАТО во Бугарија

Министерот за внатрешни е против законот за амнестија

Ковачевски во посета на Дојран