Утрински Весник
Бизнис

Четврти Светски хуманитарен пикник во Градски парк

Четврти Светски хуманитарен пикник во Градски парк

Скопје, 9 јуни 2019 (/) – Хуманитарен Светски пикник ќе се одржува денеска од пладне во Градскиот парк каде што со своја оригинална и традиционална храна ќе се претстават Австрија, Белгија, Велика Британија, Германија, Грција, Италија, Шпанија, Холандија, САД, Словенија, Турција и Швајцарија.

Организатори на четвртиот Светски пикник се Стопанската комора на Македонија и Советот на странски инвеститори. На неформалниот настан, со многу музика и забавни содржини, посетителите имаат можност  да вкусат карактеристични рецепти од различни земји од каде што има инвеститори во земјава. Собраните средства ќе бидат донирани во хуманитарни цели.

– Хуманитарната димензија на овој настан ја покажува цврстата определба на странските инвеститори да бидат пример за општествено одговорно и грижливо работење. По успешната организација на Светскиот пикник во претходните три години, продолжуваме да ја одржуваме оваа благородна идеја, со цел промовирање на позитивните ефекти на странските инвеститори врз националната економија, по пат на неформално дружење, преку претставување на културата на земјите од каде што потекнуваат, нивната традиционална храна, како и другите културни обележја, соопшти Стопанската комора на Македонија. хс/аа/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

(Видео) Антовски: РЕК Битола склучила коруптивен договор – за истиот тендер оваа година платила 7 милиони евра повеќе

Од први декември сите пријавени кои ги исполнуваат условите ќе добиваат струја од „ЕСМ Продажба“

НБРМ: Хрватската куна ќе се разменува на домашниот девизен и менувачки пазар заклучно со 31 декември 2022 година