Утрински Весник
Македонија

Трет мониторинг извештај за работата на АВМУ и АЕК

Трет мониторинг извештај за работата на АВМУ и АЕК

Скопје, 9 јули 2019 (Утрински Весник) – Трет периодичен мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) ќе биде објавен денеска во рамки на проектот „Мониторинг на ефикасноста, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на регулаторните тела за медиумите – PROformance Watch II“.

Проектот го спроевдуваат Центар за европски стратегии, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови права.

На настанот ќе бидат презентирани наодите од периодичниот мониторинг извештај за работата на АВМУ и АЕК за периодот јануари – април годинава и ќе се дискутираат клучните аспекти од работата на регулаторните тела во овој период, како и годишните извештаи, транспарентноста во јавните набавки…лв/са/

 

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Со парите од вилата во Њујорк да се купат дипломатски станови, бара синдикатот

Арсовска им порача на советниците од ВМРО-ДПМНЕ дека се лицемерни и да престанат да саботираат

Нуркачи и кучиња трагачи се вклучени во потрагата по момчето кое исчезна во Вардар