Утрински Весник
Македонија

Техничките факултети при УКИМ ќе одбележат 60 години постоење

Техничките факултети при УКИМ ќе одбележат 60 години постоење

Скопје, 19 јуни 2019 (/) – Техничките факултети при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска ќе ја одбележат 60-годишнината од постоењето.

На одбележувањето што ќе се одржи вечер во Националната Филхармонија ќе се обратат премиерот Зоран Заев, ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Никола Јанкуловски, деканите на Машинскиот факултет, Дарко Донев, на Факултетот за електротехника и информациони технологии, Димитар Ташковски и на Технолошко-металуршки факултет, Јон Магдески. рп/скс/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Петровска ги посети војниците кои се дел од силите на НАТО во Бугарија

Министерот за внатрешни е против законот за амнестија

Ковачевски во посета на Дојран