Утрински Весник
Македонија

СДСМ: Зголемени платите на сите вработени во градинките, јунската плата повисока за 16 отсто

СДСМ: Започна исплатата на зголемената социјална помош, над 25.000 семејства добија гарантиран минимален приход

Скопје, 3 јули 2019

Владата предводена од СДСМ продолжува со креирање и имплементација на политики и реформи кои носат повеќе пари за сите граѓани.

Со измените на Законот за заштита на децата, јунската плата на сите вработени во градинките е повисока за 16 отсто.

Зборот важи, за нас секој е важен!

Владата предводена од СДСМ заедно со Министерството за труд и социјала продолжуваат посветено да ги подобруваат условите за децата кaко и секојдневните услови во градинките каде започнува развојот на  децата.

Центар за комуникации со јавноста на СДСМ

___________________________________________________________
Утрински Весник овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Петровска ги посети војниците кои се дел од силите на НАТО во Бугарија

Министерот за внатрешни е против законот за амнестија

Ковачевски во посета на Дојран