Утрински Весник
Македонија

СДСМ: Започна дистрибуција на „Европска младинска картичка“, се обезбедуваат бројни поволности за младите

СДСМ: Започна исплатата на зголемената социјална помош, над 25.000 семејства добија гарантиран минимален приход

Скопје, 5 јули 2019

Зборот важи!  

Проектот “Младинска картичка” започна со реализација, доставени се првите стотина картички до млади на возраст од 15 до 29 години.

На територијата на цела држава над 300 субјекти како угостителски објекти, театри, кино сали, центри за едукација и развој, спортски центри нудат попусти за нивните услуги.

Проектот “Младинска картичка” обезбедува поволности и придобивки во секојдневниот живот на младите.

Со овој проект ќе се намалат трошоците, но и позитивно ќе се влијае и на личниот развој, едукацијата и социјалниот живот на младите. 

Активните младински политики се клуч за задржување на младите дома.

Како одговорна партија, остануваме посветени на обезбедување подобри услови за младите, повисок студентски стандард, помали трошоци и еднаква шанса за сите млади.

Младите и квалитетните младински политики се приоритет за Владата предводена од СДСМ.

Центар за комуникации со јавноста на СДСМ

___________________________________________________________
Утрински Весник овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Груби: На Али Ахмети му треба народот, на народот му треба Али Ахмети

Пратениците изгласаа продолжување на кризните состојби заради недостиг на електрична и топлинска енергија

Млада скопјанка пронајдена почината во својот дом