Утрински Весник
Македонија

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ денес глуми загриженост за наталитетот, заради нив над половина милион граѓани си заминаа од државата

СДСМ: Започна исплатата на зголемената социјална помош, над 25.000 семејства добија гарантиран минимален приход

Скопје, 2 јули 2019 

Наместо да глуми загриженост, Владимир Ѓорчев да се извини за сите лажни вести што неговата партија и неговиот шеф Христијан Мицкоски со денови ги шират од скапоцениот дворец.

Крајно лицемерна и лажна е загриженоста на ВМРО-ДПМНЕ да глуми загриженост за наталитетот во државата кога 11 години со нивните погубни и криминални политики влијаеше повеќе од половина милион граѓани да си заминат што негативно влијаеше и врз стапката на наталитет.

Дополнително, официјалните податоци потврдуваат дека наталитетот драстично опадна токму во време кога ВМРО-ДПМНЕ беше на власт и кога ја спроведуваше на мерката „трето дете“.

За разлика од голиот популизам и неефикасните мерки на ВМРО-ДПМНЕ, денес Владата предводена од СДСМ презема реални мерки кои го унапредуваат секојдневниот живот.

Смртноста на новороденчињата е намалена, со новата социјална реформа опфатот за детски и образовен додаток е зголемен за 20 пати повеќе деца, а социјалната помош расте и до 300 отсто.

Растат платите, се отвораат нови работни места, се повеќе пари завршуваат во семејните буџети на граѓаните. Се преземаат активни мерки за задржување на младите во државата и создавање можности тука да градат семејства и иднина.

Владата преводена од СДСМ останува на страната на граѓаните. ВМРО-ДПМНЕ останува на страната на деструкцијата, лицемерието и лажните вести.

Центар за комуникации со јавност, СДСМ

_________________________________________________________________________________

Утрински Весник овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Пешевска: Да се зголеми додатокот за минимална помош преку МТСП

Ковачевски: Да се обединиме за европска иднина за стремежот за европска Македонија

СДСМ: Мицкоски конструктивноста да ја покаже во Собранието, подаваме рака за сите кои работат за граѓаните