Утрински Весник
Македонија

СДСМ:Инвестиции од 100 милиони евра во патишта само во југоисточниот регион

СДСМ: Мицкоски е на различна страна од интересот на граѓаните и државата

Скопје, 18 јуни 2019

Владата предводена од СДСМ продолжува со реализацијата на капиталните инвестиции што се во интерес на граѓаните, економијата и државата.

Само во југоисточниот регион, се реализаираат инвестиции од над 100 милиони евра за реконструирање и изградба на патишта.

Во тој дел од државата за првпат по 40 години се реконструира патот Штип – Радовиш, а се гради и патот Штип – Кочани.

Истовремено, низ целата држава се врши рехабилитација на околу 400 километри автопати, регионални и магистрални патишта. Според официјалните податоци, речиси и да  нема регион или место во државава каде не се одвиваат градежни активности, во градење и рехабилитација на патишта, во гасификација, железници, комунални проекти или проекти што ги реализираат локалните самоуправи со сопствени средства.

Покрај развој на инфраструктурата, реализацијата на овој инвеститциски циклус значително ќе го зголеми растот на капиталните инвестиции во вториот квартал и позитивно ќе влијае на економскиот раст.

Владата предводена од СДСМ продолжува со реализација на мерките што обезедуваат економски раст, нови инвестциии и развој и унапредување на инфраструктурата.

Центар за комуникации на СДСМ

_____________________________________________________________

/ овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Списоците на корисници на финансиска поддршка објавени на веб страната на Министерството за труд и социјална политика

Маричиќ: Со политичка волја и конкретни чекори од ЕУ, интеграција на регионот е реална

Герасимовски: Со здравата и правилна исхрана ги поттикнуваме здравите навики кај децата