Утрински Весник
Македонија

Промоција на извештајот на Народниот правобранител – Национален превентивен механизам за 2018

Промоција на извештајот на Народниот правобранител – Национален превентивен механизам за 2018

Скопје, 26 јуни 2019 (/) – Заменик народниот правобранител Васка Бајрамовска-Мустафа денеска ќе презентира извештајот на Народниот правобранител – Национален превентивен механизам (НПМ) за 2018 година.

Во извештајот се прикажани состојбите во местата за лишување од слобода – полициските станици, затворите, психијатриските болници. дма/сст/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Левица: Негрижата на Владата носи човечки жртви – се гледаме во 14 часот пред Влада!

202 казни за брзо возење

Македонската армија е во Турција: Секој момент е драгоцен