Утрински Весник
Македонија

Преку проектот „Велес без бариери“ на лицата со ограничена мобилност ќе им се олесни пристапот до услуги

Преку проектот „Велес без бариери“ на лицата со ограничена мобилност ќе им се олесни пристапот до услуги

Велес, 20 јуни 2019 (/) – Олеснување на пристапот до услуги и инфраструктура за лицата со ограничена мобилност е целта на проектот „Велес без бариери“ што ќе го реализира Општината во овој град.

Проектот е вреден 2,8 милиони денари, средства добиени од Швајцарската агенција за развој и соработка и УНДП.

– Со проектот, што треба да се реализира до крајот на годинава, ќе се постави лифт во општинската зграда и ќе се нивелираат тротоарите на повеќе локации во градот, наведоа од Општина Велес. ад/см/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Петровска ги посети војниците кои се дел од силите на НАТО во Бугарија

Министерот за внатрешни е против законот за амнестија

Ковачевски во посета на Дојран