Утрински Весник
Македонија

Презентација на истражувањето за универзитетската автономија

Техничките факултети при УКИМ ќе одбележат 60 години постоење

Скопје, 21 јуни 2019 (/) – Независниот академски синдикат (НАкС) и Фондацијата „Отворено општество“ – Македонија денеска ќе ги презентираат резултатите од истражувањето спроведено во рамките на проектот „Универзитетската автономија во македонското високо образование: статус и перцепции“.

Со оваа презентација, како што појаснуваат организаторите, ќе се зголеми информираноста на широката јавност за актуелната состојба со универзитетската автономија во Република Северна Македонија, нејзиниот статус и перцепции, како и да се придонесе за нејзино унапредување. бк/са/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

150 казни за брзо возење

Вработен во Пошта уништил архивски материјал, против него е поднесена кривична пријава

Приведени разбојници во Скопје, следува кривична пријава