Утрински Весник
Македонија

Презентација на извештајот за човечките и административните капацитети на ДКСК

Презентација на извештајот за човечките и административните капацитети на ДКСК

Скопје, 1 јули 2019 (/) – Здружението на граѓани „Транспарентност Македонија“ денеска ќе го  презентира проектот, методологијата за мониторинг, како и целите кои што треба да се постигнат со проектот „Следење на работата, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на Државната комисија за спречување на корупцијата“.

На почетокот на Проектот, кој се спроведува во партнерство со Институт за човекови права, а со поддршка од Амбасадата на Велика Британија во Скопје, ќе биде презентиран и извештајот за состојбите со човечките и административните капацитети на ДКСК. бк/са/


Извор: mia.mk

Можете да прочитате

ВРМО-ДПМНЕ: Не видовме план од Ковачевски, туку реакција на претходна понуда на Мицкоски

Министрите повеќе нема да можат да јадат лигњи и октопод, Ковачевски забрани морска храна

Пендаровски во посета на Прилеп во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“