Утрински Весник
Македонија

Пратеничката Митовска на студиска посета во Љубљана

Пратеничката Митовска на студиска посета во Љубљана

Скопје, 18 јули 2019 (/) – Од денеска до 20 јуни, делегација од Собранието на Република Северна Македонија претставувана од членот на Комисијата за транспорт, врски и екологија, Слаѓана Митовска, ќе присуствува на студиска посета во Љубљана, Република Словенија.

Како што информира собраниската прес служба, посетата е во врска со Проектот за поддршка на Јавниот медиумски сервис во Западен Балкан, а во соработка со Словенскиот јавен радиодифузер (RTVSLO).

На отварањето се очекува воведно обрајќање да имаат Сузана Видас-Кароли, раководител за меѓународни односи, РТВ Словенија и г. Воислав Раоник, тим лидер на проектот. бк/скс/

 

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Пешевска: Да се зголеми додатокот за минимална помош преку МТСП

Ковачевски: Да се обединиме за европска иднина за стремежот за европска Македонија

СДСМ: Мицкоски конструктивноста да ја покаже во Собранието, подаваме рака за сите кои работат за граѓаните