Утрински Весник
Македонија

Почна манифестацијата „22. Денови на Браќата Миладиновци“ во Хрватска

Почна манифестацијата „22. Денови на Браќата Миладиновци“ во Хрватска

Скопје, 6 јули 2019 (Утрински Весник) – Во Осиек, во организација на Македонците во Република Хрватска денеска ќе се одржи културната манифестација „22. Денови на Браќата Миладиновци“.

Во рамки на манифестацијата, како што информираат организаторите, ќе се одржи и работилница на тема „Чувари на шумите“, на која илустратор ќе биде Ване Костуранов од Струмица.

Покровители на манифестацијата се Советот за национални малцинства на Република Хрватска, Град Осиек, Водовод Осиeк д.о.о. фф/дма/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Полициски службеник тешко повреден по пад од мотоцикл

Скопска парада на гордоста 2023 на 24 јуни: Гласни и горди!

ВМРО-ДПМНЕ: Народот јасно гледа дека состојбата во државата со оваа власт е неподнослива со уништена економија и со национални порази