Утрински Весник
Македонија

Општина Демир Хисар со нови инвестициски проекти

Општина Демир Хисар со нови инвестициски проекти

Демир Хисар, 11 јули 2019 (Утрински Весник) – Општина Демир Хисар почнува со реализација на нови инвестициски проекти од сферата на сообраќајната и комуналната инфраструктура

Проектите ќе се ефектуираат во неколку демирхисарски села за чија реализација е добиена директна помош од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, потврди градоначалникот на општина Демир Хисар, Марјанче Стојановски.

– Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги оцени одлично и одлучи да поддржи изградба на сообраќајни површини, улици во село Базерник за што се обезбедени 1,3 милиони денари, изградба на општински пат на локалниот патен правец од село Граиште до Манастир Св. Тома, крак- пат село Вардино до Манастир Св. Тома, за што ќе бидат вложени 12,6 милиони денари. Во рамките на таа поддршка ќе се адаптира хидрофорска куќарка со замена на хидроопрема во населеното место Ново Село, за што од Агенцијата добивме над 300.000 денари, истакна Стојановски.

Градежните работи во населените места Граиште, Базерник и Ново Село ќе почнат по завршувањето на постапката за јавна набавка, која е согласно Законот за јавни набавки, нагласуваат од тамошната локална самоуправа. мт/ир

 

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Герасимовски: Изборот на Валентина Ангелковска за најдобар одделенски наставник во земјата е уште едно признание за квалитетот на образованието во Центар

(Видео) Милошоски: Бесмислено е власта да бара поддршка од ВМРО-ДПМНЕ за закони кои што не постојат и не се доставени во Собранието

Грковска – Ќехаја: Ефикасни антикорупциски политики, јакнење на интегритетот и транспарентноста се предизвици за сите земји од регионот