Утрински Весник
Македонија

Одбележани 98 години од убиството на Ѓорче Петров

Одбележани 98 години од убиството на Ѓорче Петров

Прилеп, 28 јуни 2019 (/) – Деведесет и осум години се навршија од убиството на идеологот на Македонската револуционерна борба, Ѓорче Петров.

По овој повод, пред споменикот на Ѓорче Петров во центарот на Прилеп цвеќе положија и му оддадоа почит делегацици од Сојузот на борците, прилепската локална самоуправа со градоначалникот Илија Јованоски, Средното општинско училиште кое го носи името на револуционерот и претставници на политички партии.

Цвеќе беше положено и пред спомен-плочата на родната куќа на Ѓорче Петров во приелпската населба Варош. ем/мч/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Списоците на корисници на финансиска поддршка објавени на веб страната на Министерството за труд и социјална политика

Маричиќ: Со политичка волја и конкретни чекори од ЕУ, интеграција на регионот е реална

Герасимовски: Со здравата и правилна исхрана ги поттикнуваме здравите навики кај децата