Утрински Весник
Македонија

Намален водостојот на дел од реките

Намален водостојот на дел од реките

Скопје, 11 јуни 2019 (/) –  Пониско ниво во однос на просекот на јуни е регистрирано на реките Вардар кај Јегуновце и кај Лепенец, како и на Бабуна кај Богомила, Пчиња кај Пелинце, Крива Река кај Крива Паланка, Струмица кај Ново Село и Брегалница кај Штип.

Повисок водостој има Вардар кај Железнички мост Скопје и кај Демир Капија и Црна Река кај Новаци, покажуваат мерењата на Управата за хидрометеоролошки работи.

Нивото на Дојранското Езеро е 10 сантиметри под дозволениот максимален водостој. лв/дма/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Притвор за кавадарчанка која го свирепо го убила својот партнер

Театар во Град Скопје: Арсовска тераше инат со Славески и не се тргаше од говорницата

Алијанса за Албанците со предлози за ублажување на енергетската криза