Утрински Весник
Македонија

МНР во континуитет и навремено ги исплатува платите и придонесите за своите вработени

МНР во континуитет и навремено ги исплатува платите и придонесите за своите вработени

Скопје, 4 јули 2019

Во однос на изнесените невистини поврзани со здравственото осигурување на вработените во Министерството за надворешни работи, би сакале да ги истакнеме следниве факти.

Платата на вработените во МНР, како и во останатите државни институции, согласно законската регулатива, не би можела да биде исплатена без уредно уплатени придонеси за здравствено и пензиско осигурување. Исто така факт е дека платата во МНР во континуитет се исплаќа редовно – платата за јуни 2019 година беше исплатена во текот на вчерашниот ден (3 јули 2019 година).

Министерството за надворешни работи во континуитет и навремено ги исплатува платите и сите придонеси за своите вработени. За потврда на фактот дека МНР редовно ги уплаќа задолжителните придонеси, упатуваме да се обратите во УЈП, Фондот за пензиско осигурување и Фондот за здравствено осигурување.

Министерството за надворешни работи

___________________________________________________________

Утрински Весник овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Списоците на корисници на финансиска поддршка објавени на веб страната на Министерството за труд и социјална политика

Маричиќ: Со политичка волја и конкретни чекори од ЕУ, интеграција на регионот е реална

Герасимовски: Со здравата и правилна исхрана ги поттикнуваме здравите навики кај децата