Утрински Весник
Македонија

Меѓународен ден на земјоделски задруги

Меѓународен ден на земјоделски задруги

Скопје, 6 јули 2019 (Утрински Весник) – Со конференција на која ќе бидат доделени договорите за грантови, денеска во Министерството за земјоделство ќе биде одбележан Меѓународниот ден на земјоделските задруги.

На конференцијата ќе биде промовирана и избраната чадор-организација на земјоделските задруги во земјава, а ќе биде соопштен и нивниот главен фокус за престојните 18 месеци.

Ќе се дебатира и на темата „Земјоделски задруги – решение за пласман на земјоделски производи“.

Годинава мотото на Меѓународниот ден е „Задруги за достоинствена работа“. мч/дма/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Маричиќ: Судската реформа клучна за пристапување во ЕУ, имаме уште за работа

Ковачевски разговараше со потсекретарот за тероризам и финансиско разузнавање во Министерството за финансии на САД

Мицкоски: За само 3 дена од 5-ти до 7-ми декември ЕСМ ќе увезе струја за околу 4.200.000 евра