Утрински Весник
Македонија

Започа саемот на книгата „Кичево-2019“

Започа саемот на книгата „Кичево-2019“

Кичево, 21 јуни 2019 (/) – Издавачката куќа „Нов Акропол“, со поддршката на Општина Кичево и Н.У. Домот на културата „Кочо Рацин“ во Кичево во нередните три дена, од денеска до недела, го организира долго очекуваниот настан во Кичево, саемот на книгата „Кичево- 2019“.

– За да му даде свеж дух на убавото летно време, овој саем зближува издавачки куќи од државата и регионот, за да им овозможи на читателите да се сретнат одблизу со извонредниот свет на книгата, па затоа ги очекуваме сите љубители на пишаниот збор во просториите на домот на културата – “Kочо Рацин“ од денеска па се до недела да дојдат и да го посетат овој несекојдневен културен настан,  вели Куштрим Лита од издавачката куќа „Нов Акропол“, додавјаќи дека во текот на саемот ќе се реализираат и други активности кои ќе и дадат живот на оваа голема културна манифестација во Кичево. рз/мс/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Груби: На Али Ахмети му треба народот, на народот му треба Али Ахмети

Пратениците изгласаа продолжување на кризните состојби заради недостиг на електрична и топлинска енергија

Млада скопјанка пронајдена почината во својот дом