Утрински Весник
Македонија

Еко-акција за чистење на „Китино кале“ во Кичево

Еко-акција за чистење на „Китино кале“ во Кичево

Кичево, 29 јуни 2019 (/) –  Во Кичево денеска се спроведе еко-акција во организација на Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ), во парк шумата во центарот на градот „Китино кале“.
– Со денешната еко-акција, што беше во организација на ЛК СДММ Кичево, му го вративме сјајот на калето. Го исчистивме делот околу спомен костурницата и просторот каде што се организираат културни настани. Со оваа акција сакаме да ја подигнеме еколошката свест и општествената одговорност кај населението, рече Виктор Алексоски, преседател на локалниот клуб на СДММ во Кичево.
Инаку, на денешната еко-акција, покрај младите од СДСМ, се приклучија и други граѓани и љубители на природата. рз/фф/

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Петровска ги посети војниците кои се дел од силите на НАТО во Бугарија

Министерот за внатрешни е против законот за амнестија

Ковачевски во посета на Дојран