Утрински Весник
Македонија

ДОМ со нова акција за ослободување на дрвјата

ДОМ со нова акција за ослободување на дрвјата

Скопје, 29 јуни 2019

Денес, зелената партија ДОМ спроведе втора акција за ослободување на “заробените дрвја“. Активистите од ДОМ ослободија 5 дрвја од дрворедот Кеј 13 Ноември, покрај Вардар. Целта на акцијата е да се поттикнат надлежните институции да се интензивира ослободувањето на дрвјата. На акцијата се придружија и граѓани случајни минувачи.

Демократска обнова за Македонија

_____________________________________________________________

/ овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Извор: mia.mk

Можете да прочитате

Маричиќ-Ќучук: Низ соработка градиме пријателства и создаваме нови можности за младите од двете земји

Маричиќ: Реформите се многу повеќе од нови ЕУ-закони, тоа се промени во функционирањето на институциите

(Видео) Спасовски: 45 години високо образование за безбедност, со научни резултати до заеднички одговор на безбедносните предизвици